-" ?> Έργα - Προγράμματα

Έργα

Φιλοσοφώντας Αττικιστί     Χορωδίες, ορχήστρες, δημιουργικές ομάδες

Προγράμματα     Διαγωνισμοί      Χειμερινή διαμονή      Εντυπώσεις

2010     2011     2012     2013     2014     2015     2016     2017     2018     2019

Ελληνικόν Ειδύλλιον, ένα ποίημα της κ. Μαίρης Ζωγράφου

Κάτω απ' τη συκιά
κεριά αναμένα
πιάνο με ουρά
φωνές - συγχορδία
στο σεληνόφως.

Η λυχνία η τρίφωτη
το πέτρινο τραπέζι,το ποτό.
Δίπλα,καταμεσής του κήπου,
ο πέτρινος φούρνος
και το τραπέζι του πινγκ-πονγκ

Το θρόισμα των φύλλων,
το τραγούδι των τζιτζικιών,
ο ιδρώτας των λουλουδιών
λάμψη στα χέρια μας.

Αφημένα δω και κει
πνευστά,κρουστά και έγχορδα
η λύρα της Σαπφώς
και τα κρουστά των νιάτων.

Πέρα,στο θέατρο
χορεύτριες πάνω στο σανίδι
ο λόγος με την τέχνη
σμίγουν εδώ
στα Σελιανίτικα.

Η σελήνη ανέτειλε
φωτίζει τα χλωμά μας πρόσωπα,
μια φωνή ξεχύνεται
"Θεέ μου, ευχαριστώ,
στα Σελιανίτικα ξαναγεννήθηκα."

29. Αυγούστου μέχρι 12. Σεμπτεμβρίου 2015
Διεθνές εργαστήριο ορχηστρικής μουσικής
και λυρικού τραγουδιού επιδοτούμενο από τον μορφωτικό - πολιτιστικό χώρο Ελληνικόν Ειδύλλιον, Σελιανίτικα Αιγίου

Για νέους μουσικούς από 15 έως 30 ετών και λυρικούς τραγουδιστές (χωρίς όριο ηλικίας) υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση της διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου. Μία προσφορά από τον μορφωτικό - πολιτιστικό χώρο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα Αιγίου για την  σύσταση διεθνούς ορχήστρας φεστιβάλ, που θα συνεχίσει την δράση της τα επόμενα έτη.
Διατίθενται δωρεάν διαμονή σε μονόκλινα και πολύκλινα δωμάτια/διαμερίσματα  μέχρι 50 άτομα με δυνατότητα χρήσης ατομικής ή κοινόχρηστης κουζίνας, καθώς και χώροι ασκήσεων με πιάνο με ουρά, κρουστά και άλλα όργανα, όλα μέσα στον Κήπο των Μουσών, που είναι γεμάτος από οπωροφόρα δένδρα, κληματαριές και λουλούδια, ακριβώς πάνω στην θάλασσα! 
Η προσιτή τιμή των διδάκτρων είναι 150 Ευρώ το άτομο την εβδομάδα και 250 Ευρώ τις δύο εβδομάδες. Με πολύ χαρά το Ελληνικόν Ειδίλλιον προσκαλεί και μουσικούς άνω των 30 ετών να συμμετέχουν στην  ορχήστρα ενισχύοντας την με την εμπειρία τους. Για αυτούς το κόστος συνολικά συμμετοχής και διαμονής τους ανέρχεται μόνο στα 100 ευρώ για την πρώτη εβδομάδα και 150 ευρώ συνολικά και για τις δύο εβδομάδες του σεμιναρίου.  
Για όσους έχουν εξασφαλισμένη την διανυκτέρευση τους στην περιοχή Αιγίου/Πάτρας το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100 ευρώ και για τις δύο εβδομάδες
Ευπρόσδεκτοι είναι  και οι γονείς ή συνοδοί των καλλιτεχνών να διαμένουν στον ίδιο χώρο με μικρό κόστος εφόσον υπάρχει χώρος ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της γύρω περιοχής με πολύ ελκυστικές τιμές διανυκτέρευσης. 
Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 και η δεύτερη στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου με ρεπερτόριο συμφωνικών έργων και αριών από όπερες που συνδέονται με την ελληνική μυθολογία. 

Δηλώσεις συμμετοχής μουσικών και τραγουδιστών μέχρι και την 30η Ιουλίου 2015 στο info@idyllion.euμε εκδήλωση ενδιαφέροντος και σύναψη σύντομου βιογραφικού.

Σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τον Κήπο των Μουσών βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας. Μετά από 2.500 χρόνια το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά που το θέατρο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό φιλοξενώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις! 
Σε αυτόν τον χώρο προγραμματίζεται και η συναυλία του συγκεκριμένου εργαστηρίου ορχηστρικής μουσικής και λυρικού τραγουδιού του Ελληνικόν ΕΙδύλλιον τον Σεπτέμβριο 2015.
Θα δοθούν επίσης στις 13.7 και 1.8 συναυλίες από μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες, που τις φιλοξενούμε στον χώρο μας, όπως Ορχήστρα Νέων Λειψίας και Μπέμπλινκεν αντίστοιχα. 
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και έργα ελλήνων συνθετών.

Πάνω