-" ?> Wettbewerbe

Projekte

Φιλοσοφώντας στα Αττικιστί     Χορωδίες, ορχήστρες, δημιουργικές ομάδες     Διαγωνισμός 2024  Προγράμματα     Διαγωνισμοί      Χειμερινή διαμονή      Εντυπώσεις

2003     2005     2010     2011     2016     2017     2018     2019     2024

Πρόσκληση σε διαγωνισμό στα αρχαία ελληνικά:

“Μικρο-Φιλοσοφικοί Διάλογοι”

Σύντομοι φιλοσοφικοί διάλογοι



Winter Seminar Ancient Greek

Πρόκειται για: μαθητές λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας και τους καθηγητές τους για το μάθημα


Το Ελληνικόν Ειδύλλιον

Το Ελληνικόν Ειδύλλιον, γνωστό και ως Κήπος των Μουσών, είναι ένας πολιτιστικός-μορφωτικός χώρος συνάντησης στον Κορινθιακό Κόλπο, ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας καθώς και των καλών τεχνών.


ο στόχος

WΜε τον διαγωνισμό για το έτος 2024, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τον στόχο της προώθησης της κλασικής ελληνικής γλώσσας καθώς και της ευγενούς τέχνης της Φιλοσοφίας στους νέους. Η ελπίδα μας είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμβάλουμε στην επίτευξη της καλής ζωής και της ευτυχίας. Επιθυμία μας είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών που αποκτάται στο σχολείο να χρησιμοποιείται για δημιουργικούς φιλοσοφικούς διαλόγους.


Η πρόκληση

Σε ομάδες έως 7 ατόμων, ξεκινήστε έναν διάλογο ως Έλληνες φιλόσοφοι. Επιλέξτε ένα σημαντικό, δύσκολο, αστείο ή παράξενο ερώτημα ως αφετηρία και δημιουργήστε έναν φιλοσοφικό διάλογο με βάση το σπουδαίο παράδειγμα του Πλάτωνα! Φέρτε αυτόν τον διάλογο στη σκηνή και καταγράψτε τον ως βίντεο (διάρκεια βίντεο περίπου 5-10 λεπτά)! Η προφορά μπορεί να είναι είτε εράσμια είτε νεοελληνική.


το έπαθλο νίκης

Όλοι οι διάλογοι θα κριθούν από τη διακεκριμένη κριτική μας επιτροπή και θα απονεμηθούν πιστοποιητικά. Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο έπαθλο θα λάβει δωρεάν διαμονή μιας εβδομάδας στο πολιτιστικό-μορφωτικό μας κέντρο. Οι νικητές του δεύτερου έπαθλου θα λάβουν τέσσερις ημέρες δωρεάν διαμονής. Οι καθηγητές της νικήτριας ομάδας θα κερδίσουν επίσης αντίστοιχα δωρεάν διαμονή, ακόμη και αν δεν συμμετάσχουν στο διάλογο Φυσικά, είναι πολύ ευπρόσδεκτοι να εμφανιστούν με τους μαθητές τους! Σημαντικό: Μπορούν να απονεμηθούν πολλά πρώτα και δεύτερα έπαθλα! Είναι δυνατόν να προσκαλέσετε ξένους μαθητές και καθηγητές σε ένα εορταστικό γεύμα μαζί μετά την παράσταση του διαλόγου σας και έτσι να δημιουργήσετε πολύτιμες διαπολιτισμικές επαφές.


ιδέες

  • Μπορείτε να ενισχύσετε τον διάλογό σας με ένα μουσικό κομμάτι ενσωματωμένο ή τοποθετημένο είτε πριν είτε μετά τον διάλογο αυτό. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε η μουσική να μην κάνει τον διάλογο δυσνόητο, αλλά να τον τονίζει.
  • Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απόσπασμα από έναν Έλληνα φιλόσοφο ή στίχους από έναν αρχαίο ποιητή ως αφετηρία του διαλόγου σας. Ωστόσο, η επιλογή μιας ερώτησης σχετικά με τις προκλήσεις της εποχής μας μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική!
  • Για να εμπνευστείτε, ρίξτε μια ματιά στο απόσπασμα από τη φετινή εκδήλωση, όπου οι μαθητές του Γυμνασίου των Βενεδικτίνων στο Έτταλ, υπό τη διεύθυνση του Roland Jurgeleit, φιλοσοφούν πάνω στο θέμα "Πώς να ζούμε - πῶς βιωτέον;"!

Προϋποθέσεις

  • Έγκαιρη υποβολή του βίντεο και ενός αρχείου που περιέχει το κείμενο τόσο στα αρχαία ελληνικά όσο και στα νέα ελληνικά.
  • Άδεια για την ανάρτηση του βίντεο στο YouTube και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια θα παρέχουμε το βίντεο με υπότιτλους στα Αρχαία Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

  • Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε αυτόν τον διαγωνισμό, θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε έως τις 23 Ιανουαρίου. 2024, στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@idyllion.eu.
  • Το βίντεο και το κείμενο πρέπει να μας αποσταλούν ηλεκτρονικά πριν από τις 23 Μαρτίου 2024.
  • η αξιολόγηση των διαλόγων, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης του πρώτου και του δεύτερου βραβείου, θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 15 Απριλίου 2024

Αξιολόγηση

Μια διακεκριμένη διεθνής κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συνεισφορές σας:

  • Stefano Pagliaroli, καθηγητής Ιταλικής Φιλολογίας και Ελληνικής και Λατινικής Ανθρωπιστικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βερόνας, Ιταλία.
  • Federico Aurora, ακαδημαϊκός βιβλιοθηκάριος κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, Νορβηγία,
  • Thomas Andersen, κλασικός φιλόλογος, φιλόσοφος, καλλιτέχνης και πρώην καθηγητής λυκείου από τη Νορβηγία,
  • Julia Diamantopoulou, κλασική φιλόλογος και ποιήτρια από την Ελλάδα,
  • Irene Mavropoulou, κλασική φιλόλογος, ιδρύτρια και διευθύντρια του Αρχαίου Ελληνικού Σχολείου Froneinκαι διδάκτωρ των επιστημών της αγωγής από την Ελλάδα
  • Roland Jurgeleit, κλασικός φιλόλογος, φιλόσοφος και πρώην καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Γερμανία, πρόεδρος του Timaeus Society e.V.
  • Andreas Drekis,, ιδρυτής και διευθυντής του Ελληνικού Ειδυλλίου και χορηγός αυτού του πολυετούς διαγωνισμού και του σεμιναρίου "Μιλάμε μαζί αρχαία ελληνικά και φιλοσοφούμε σήμερα", το οποίο πραγματοποιείται εδώ και 31 χρόνια.

Θα θέλατε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στα Αρχαία Ελληνικά;

If you have intercultural contact with students from Greece, you may be able to apply for financial support from the state through a special program.


Do you want to deepen your knowledge of Greek?

TΤότε ελάτε μαζί μας στην Ελλάδα για να εξασκηθείτε προφορικά στα αττικά ελληνικά με μια ομάδα ενδιαφερόμενων και εμπνευσμένων ενθουσιωδών! Προβλέπονται δύο σχετικά μαθήματα- το πρώτο μετά τα Χριστούγεννα και το άλλο το καλοκαίρι του 2024 για το 32ο έτος. Ο μικρότερος κύκλος μαθημάτων από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου είναι δωρεάν και τα μόνα έξοδα είναι αυτά της διαμονής. Ο μεγαλύτερος κύκλος μαθημάτων είναι ένα σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, από τις 13 έως τις 27 Ιουλίου και μπορεί να γίνει κράτηση με 50 ευρώ (διαφημιστικό σχέδιο).

Ρίξτε επίσης μια ματιά στην ιστοσελίδα μας: www.idyllion.eu

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Προσβλέπουμε στη θετική σας ανταπόκριση,

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς,
Andreas Drekis

info@idyllion.eu - Tel.: 0030 697 226 33 56

Σύνδεσμος για το βίντεο της φετινής εκδήλωσης:


Εδώ είναι επίσης ένας σύνδεσμος για το βίντεο της τάξης του ισπανικού σχολείου που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2018: